Till skillnad från en annons är ett pressmeddelande vanligtvis inte särskilt långt. Längden bör vara en till två sidor, med dubbelt radavstånd och utskrivet på vitt brevpapper med dina kontaktuppgifter i övre högra hörnet. Det bör innehålla sex grundläggande element, med svaren i den ordning de är viktiga.

Är du verkligen intresserad av extra forskning om pressmeddelande? Gå in på den här webbplatsen för omfattande information.

Nedan finns några riktlinjer att följa. När du väl behärskar dessa element är du redo att utforma ditt pressmeddelande. Här är några grundläggande tips för ett fantastiskt pressmeddelande:

Före Internet skickades pressmeddelanden endast till journalister. Även om de var undermåliga skulle de förmodligen inte publiceras i en tidning. Numera används dock pressmeddelanden av många företag för att öka sin placering i sökmotorerna.

Läs vidare om du vill veta mer om fördelarna med ett pressmeddelande. Och glöm inte: det är gratis! Till skillnad från annonser kan pressmeddelanden distribueras till journalister, plattformar för sociala medier och stora sökmotorer. Du kan också distribuera dem till enskilda journalister om du vill.

Punktformuleringar är användbara för att lyfta fram viktiga punkter i ett pressmeddelande. På så sätt kan upptagna journalister snabbt ta till sig huvudbudskapet och bestämma om de ska publicera artikeln eller inte. Bulletpoints är dessutom lätta att skumma över och innehåller den viktigaste informationen som läsaren behöver veta.

Om du vill göra ditt pressmeddelande till en riktig vinnare, använd aktionsverb och ett kortfattat språk. Gör det lätt för sökmotorerna att hitta och läsa ditt pressmeddelande.

Riktlinjer för pressmeddelanden

  • Ett bra nyhets- eller företagsmeddelande bör innehålla fem viktiga delar: en rubrik som är mindre än 70 tecken, en nyhetssammanfattning som är mindre än två meningar och kontaktuppgifter till reportern.
  • Oavsett hur många ord pressmeddelandet innehåller bör det vara skrivet i en journalistisk stil.
  • De fem W:na för nyhetsvärda händelser bör täckas.
  • Se till att ditt pressmeddelande innehåller ett positivt uttalande om företaget, produkten eller tjänsten eller någon aspekt av företaget.
  • Informationen måste vara saklig och relevant för läsaren.

.

Skriva ett pressmeddelande

Du kan skriva ett pressmeddelande själv eller anlita ett proffs för att skriva det åt dig, men det är ändå nödvändigt att känna till de grundläggande komponenterna i ett bra pressmeddelande. Kom ihåg att medierna har ett otroligt inflytande på miljontals människors liv och åsikter. Dina chanser att bli publicerad beror på vilken typ av publikation och vilket innehåll du vill inkludera. Läs vidare för att lära dig mer om hur du skriver ett pressmeddelande som sticker ut från mängden.

När du skriver ett pressmeddelande ska du komma ihåg att journalister letar efter historier som fångar deras uppmärksamhet. De letar inte efter nyheter om vardagliga aktiviteter, så försök inte få det att handla om en ny bil eller den senaste iPhone. Tänk som en reporter och fundera på vilka nyheter du vill läsa. Om du inte har något att säga om din bransch har du tur om du får bevakning från en enda publikation.

Förutom att använda de 5 W:na bör du göra texten i ditt pressmeddelande kortfattad. Använd en eller två meningar för att ge information om ditt företag och dess produkt eller tjänst. Inkludera länkar till din webbplats så att potentiella skribenter kan få veta mer om dig. Se till att texten är lättläst genom att guida dem till din webbplats samtidigt som du behåller deras intresse. Och glöm inte att inkludera en uppmaning till handling! På så sätt ökar du chansen att ditt pressmeddelande tas upp av medierna.

Hur marknadsföring av pressmeddelanden kan gynna ditt onlineföretag

Om du är företagare och överväger marknadsföring av pressmeddelanden som ett verktyg för att öka din webbplats synlighet är det dags att tänka på hur det kan gynna ditt onlineföretag. Pressmeddelanden är ett utmärkt sätt att sprida positiv information och placera sig högt på viktiga nyckelord. Innan du börjar skriva och distribuera pressmeddelanden bör du dock se till att ditt innehåll är intressant för dina potentiella kunder. På så sätt ökar du dina chanser att hamna på första sidan i Googles sökresultat.

Samtidigt som pressmeddelanden är bra för att öka ditt företags varumärkeskännedom och försäljning är de inte utformade för att bara skickas till stora organisationer eller tidningar. Förutom de traditionella distributionskanalerna för pressmeddelanden kan de även användas på andra sätt, till exempel för att förbättra sökmotoroptimeringen. Pressmeddelanden kan också publiceras på sociala medier, vilket gör att du kan interagera direkt med din målgrupp och bygga starkare relationer med dem. För att vara framgångsrika bör dina pressmeddelanden innehålla innehåll som sprids som en löpeld.

Pressmeddelanden kan främja evenemang, bygga upp förtroende och främja ett varumärke eller en produkt. Om de är välskrivna och distribuerade kan de vara ett kraftfullt verktyg för att marknadsföra vilket företag som helst. Ett välskrivet pressmeddelande kan höja den offentliga profilen för företaget eller individen, samt öka nedladdningarna av en app eller programvara. Nyhetsvärdigt innehåll är också effektivt för att öka varumärkesvärdet hos specifika målgrupper. Därför är PR en viktig del av din marknadsföringsstrategi.