En av de många fördelarna med artikelmarknadsföring är dess förmåga att locka kunder. När du skickar in artiklar bör du först tänka på din målmarknad och de demografiska områden som de kan falla in i. Detta kommer att hjälpa dig att välja rätt titlar för dina artiklar och välja nyckelordsfraser som bäst passar deras behov.

När du skriver en titel är det viktigt att placera nyckelordsfrasen i början. Detta gör det lätt för läsarna att gå tillbaka och se föregående sida, där de kan fortsätta läsa artikeln.

När en artikel har publicerats åtföljs den vanligtvis av en bioruta med en länk till författarens webbplats. Det kan vara värt att marknadsföra en produkt eller tjänst genom en teaser om det hjälper till att få fler läsare till din webbplats. Kom dock ihåg att inte skriva säljande reklamfilmer. Skriv hellre om ett ämne som du känner till väl och har en vinkel som lockar läsarna att klicka på en länk för att få veta mer.

Att använda nyckelord för att locka kunder och läsare är en kraftfull teknik för artikelmarknadsföring. Om dina artiklar är mycket specifika och fokuserade på en specifik nisch är det mer sannolikt att de publiceras på webbplatser som fokuserar på det ämnet. Innehållet bör vara mellan 300 och 700 ord långt och svara på potentiella kunders kärnbehov. När du skriver artiklar kan du överväga att inkludera en sammanfattning av varje artikel på produktsidan. När du har skrivit en sammanfattning lägger du till knappar för social delning för att optimera artiklarnas exponering i olika sociala medier. Genom att använda artikelkataloger för att maximera artiklarnas räckvidd kan du också hitta bloggar som ägnar sig åt din marknadsnisch och de som är kända för gästinlägg.

Elementen i social marknadsföring

Prissättning är en av de viktigaste delarna av social marknadsföring. Om produkten är immateriell kommer priset att vara i form av tid, ansträngning och/eller risk. Om kostnaderna för ett erbjudande inom social marknadsföring är högre än fördelarna kommer det att uppfattas som oattraktivt och kommer sannolikt inte att antas. Om å andra sidan priset är lågt och fördelarna stora, kommer konsumenten att vara mer benägen att prova det och anta det.

Social marknadsföring kan också inriktas på att förbättra VVS-system. Detta kan bidra till att säkerställa att den politik vi antar bygger på en verklig förståelse för livet för dem som berörs av problemet. Ett exempel på ett initiativ inom social marknadsföring var ett pilotprogram som ökade användningen av bilbarnstolar i latinamerikanska hushåll i västra Dallas från 19 % till 70 %. Andra exempel på positiva resultat är att projekt för social marknadsföring kan användas för att förbättra VVS-system och för att skapa en politik som utgår från människors behov.

En annan aspekt av social marknadsföring är att spåra dess effekter. Genom att hålla reda på hur en kampanj påverkar olika segment kan en social marknadsförare justera strategierna och förbättra resultaten. För datainsamling kan en social marknadsförare använda undersökningar eller frågeformulär. Med hjälp av dessa verktyg kan en kampanj för social marknadsföring spåra hur väl den sprider information och utbildar sin målgrupp. En kampanj för social marknadsföring kommer att beakta alla dessa faktorer som integrerade delar av processen.

Läs mer här