En webbplats som ger användarna en exceptionell upplevelse är avgörande för alla företags framgång. Webbutvecklare arbetar för att se till att de webbplatser som de utformar, underhåller och stödjer uppfyller denna standard.

Webbutveckling är ett mycket specialiserat område som kräver en mängd olika färdigheter. En karriär inom detta område erbjuder en givande och spännande möjlighet för personer som är analytiska, detaljorienterade och kreativa.

Det främsta målet för en webbplatsutvecklare är att skapa webbplatser som är visuellt tilltalande och funktionellt effektiva. För att göra detta använder de sig av ett brett spektrum av färdigheter och program, bland annat Adobe Dreamweaver, Photoshop och Jimdo.

Front-end utvecklare tar hand om de visuella och interaktiva delarna av en webbplats med hjälp av HTML och CSS. De kombinerar sedan detta med JavaScript, som gör det möjligt att lägga till interaktivitet och omordna webbplatsens komponenter.

Back-end devs arbetar med den underliggande programvaran som driver en webbplats. Detta inkluderar servern som är värd för webbplatsen, programmet som körs på den servern och databasen som lagrar all data. De använder en mängd olika programmeringsspråk för att göra detta möjligt, bland annat PHP, Ruby och Python.

Webbutvecklare har vanligtvis en stark kodningsförmåga och förmåga att testa och felsöka sin kod. Dessa färdigheter kan hjälpa dem att lära sig nya kodningstekniker och göra ändringar i takt med att tekniken förändras. Dessutom måste de ha ett öga för detaljer och kunna hålla sig ajour med de senaste trenderna i branschen.

De bästa kurserna i webbutveckling

Webbutveckling är ett av de snabbast växande yrkena i världen. Oavsett om du vill bygga webbplatser för ditt företag eller lära dig att koda som hobby finns det många utmärkta onlinekurser som kan hjälpa dig att komma igång inom detta område.

HTML5 Rocks är en gratis femtimmarskurs som lär dig grunderna i de tre mest populära webbspråken: HTML, CSS och JavaScript. Lektionerna är uppdelade i korta videohandledningar som tar mindre än 15 minuter vardera.

Kursen börjar med HTML och tar dig sedan med på en rundtur till de grundläggande komponenterna i kodning som variabler, metoder, funktioner och slingor. Därefter lär du dig hur du skapar en enkel webbsida med HTML, lägger till bilder och hyperlänkar och stylar den med CSS.

Förutom grunderna lär du dig också hur du felsöker din kod och korrigerar fel när du gör dem. Detta är en viktig färdighet för både frontend- och backend-utvecklare eftersom det innebär att de kan åtgärda problem snabbt, vilket i sin tur ökar kvaliteten på den webbplats de arbetar med.

Bootcamp Web Developer är en prisvärd onlinekurs i webbutveckling som lär dig viktig teknik för att bygga webb- och mobilapplikationer, inklusive HTML, CSS, jQuery, JavaScript, Python, PHP, MySQL och mycket mer. Kursen drivs av en tidigare bootcamp-instruktör och är praktisk, så att du kan utveckla en webbplats från början till slut.

EdX erbjuder ett brett utbud av kurser om olika ämnen inom webbutveckling, från nybörjar- till avancerad nivå. Många av kurserna hålls av edX:s egna experter och instruktörer, medan andra kommer från ledande företag som Mozilla eller Microsoft.

För- och nackdelar med utveckling av webbapplikationer

Webbapplikationsutveckling innebär skapandet av webbaserad programvara som nås via en webbläsare. Denna typ av programvara är kompatibel med en rad olika enheter och operativsystem, inklusive iOS, Android och Windows.

Fördelar med utveckling av webbapplikationer är bland annat en låg kostnad och snabb utvecklingstid. De kan också användas för ett brett spektrum av applikationer, från enkla informationsportaler till fullfjädrade affärsappar.

De kan också hjälpa dig att komma i kontakt med potentiella kunder och engagera dem i ditt varumärke. Detta är särskilt viktigt för företag som vill öka sin synlighet på nätet.

Tillfälligt nog finns det ett antal skickliga oberoende yrkesverksamma som kan bygga din webbapplikation. Kolla in Upworks projektkatalog för att hitta en begåvad utvecklare som kan arbeta med dig från början till slut.

Under designfasen är det bra att skapa wireframes som talar om hur appens sidor kommer att se ut. Detta kan hjälpa dig att visualisera hur appen kommer att fungera och kan vägleda dig när du utvecklar en prototyp för alfa- och betatestning. När dina wireframes är klara är det en bra idé att samla in feedback från personer som kommer att använda appen. På så sätt får du en uppfattning om hur appen tas emot och vilka områden som kan behöva förbättras.

Iidén till en webbapp bör härröra från ett problem som du eller ditt team själv har upplevt. Detta är det bästa sättet att se till att din app kommer att tas emot väl av användarna.

Fördelarna med utveckling av webbappar

  • Webbapplikationsutveckling är en modern färdighet som gör det möjligt för företag att skapa mjukvarulösningar som är plattformsoberoende och tillgängliga i alla operativsystem.
  • Webbapplikationer är också lätta att utveckla och underhålla, vilket gör dem till ett populärt val för att lansera nya produkter.
  • De är ett effektivt alternativ för att öka användarnas engagemang och ge dem en personlig upplevelse.

Fördelar och nackdelar med utveckling av webbapplikationer

Webbapplikationer är en typ av programvara som körs på en fjärrserver och är tillgänglig via alla enheter, inklusive smartphones, surfplattor och datorer. De används i en mängd olika branscher och tillämpningar, t.ex. e-handel, bankverksamhet, utbildning och underhållning.

Fördelar med utveckling av webbappar

Webbapplikationsutveckling är ett snabbt och prisvärt sätt att leverera den personliga upplevelse som konsumenterna förväntar sig av onlineappar. Det kan minska behovet av kostsamma inköp av hårdvara, kostnader för systemunderhåll och uppdateringar av enheter.

För övrigt är de skalbara och kan användas i olika storlekar utan att det krävs dyra uppgraderingar. Detta är ett viktigt övervägande om du vill hålla ditt företag relevant på en ständigt föränderlig marknad.

Dynamiska vs statiska webbappar

I de tidiga skedena av utvecklingen av webbapplikationer måste du först bestämma om ditt projekt ska vara dynamiskt eller statiskt. En dynamisk webbapp är interaktiv och involverar både server- och klientsidig programmering. Ett bra exempel är Netflix, som genererar filmrekommendationer baserat på en användares förfrågan och serversvar.

En statisk webbapp å andra sidan förmedlar viktig affärsinformation som inte kräver input från användarna. Personliga portföljer, kontaktsidor för företag och företagsinfosidor kan utvecklas med hjälp av denna typ av webbapplikation.

Wireframing & Prototyping

Nästa steg i utvecklingsprocessen är att ta fram en prototyp av din webbapplikation. Detta är ett utmärkt sätt att validera idén och börja samla in feedback från din målgrupp.

WordPress Plugins – att välja rätt plugins för din webbplats

WordPress Plugins är programvaruverktyg som du kan använda för att förbättra funktionaliteten på din WordPress-webbplats. De kan hjälpa dig att öka din webbplats trafik, säkerhet, prestanda och lönsamhet. Det finns över 55 000 officiella kostnadsfria plugins, och det finns också hundratals premium WordPress-plugins som kan köpas.

Välja rätt plugins för din webbplats

Det finns tusentals WordPress-plugins att välja mellan, så det är viktigt att välja de bästa för dina specifika behov. Oavsett om du behöver lägga till kontaktformulär, öka hastigheten på webbplatsen, skapa en webbutik eller erbjuda opt-ins via e-post finns det ett WordPress-plugin som hjälper dig att nå ditt mål.

Plugins kan laddas ner och installeras direkt från din WordPress-instrumentpanel. Vanligtvis kan du hitta dem genom att söka i menyn Plugins till höger på skärmen.

Hur man installerar ett plugin

I vanliga fall kan du installera ett WordPress-plugin genom att välja Plugins i huvudmenyn på din WP-instrumentpanel och klicka på Add New. Därifrån kan du söka efter insticksprogrammet med hjälp av ett inbyggt sökfält och klicka på Installera nu.

Caching och optimering

Om du letar efter ett sätt att förbättra hastigheten på din WordPress-webbplats är caching ett av de bästa alternativen. Ett bra caching-plugin kommer inte bara att öka laddningshastigheten på din webbplats, det kommer också att se till att innehållet levereras så snabbt som möjligt till besökarna.

Kundomdömen

Att visa kundrecensioner på din webbplats är ett viktigt marknadsföringsverktyg som kan påverka kundernas köpbeslut. Det finns en rad olika plugins som kan hjälpa dig att hantera processen, bland annat Customer Review Pro, som gör att du enkelt kan lägga till och hantera recensioner från flera källor.