Önskelista till dopet

Ibland kan det vara bra att göra en önskelista inför det kommande dopet av sina barn. För det blir inte alltid så roligt om man får 10 saker som är likadana, eller om man får något om är helt opassande. Därför kan en önskelista både göra det lättare för dig som mottagare i barnets ställe tills barnet blir äldre, men även för den som skall ge en doppresent som kanske inte har någon bra egen idé på vad som skall ges bort. Det finns sån tur var många alternativ när det kommer till doppresenter som är mycket uppskattade och har ett fint personligt värde.

önskelistaNågra exempel på vad man kan önska sig till ett dop kan vara en fotoram. En fotoram kanske låter tråkigt och alltför vardagligt, men om man väljer en ram i tennmaterial som har en snygg design och som även har en gravering så blir det genast en spännande present. En fotoram med gravering ger en härlig personlig känsla och kan påminna barnet om hur det var på dopet och vilket namn som gavs då. Man kan även välja att ge bort en ljuslykta vilken är praktisk att använda och som också har ett namn inristat i glaset. Med en ljuslykta får man ett härligt ljus om kvällen eller vintern vilket är mysigt. Man kan även ge bort en namnbricka eller namn på smycken vilket både är snyggt och lite mer exklusivt.

Det finns alltså många bra alternativ på doppresenter som både barnet och föräldrarna kan ha nöje av. En doppresent är något som man skall ha med sig genom livet som ett fint minne av dopceremonin, och genom en gåva som både är praktisk och snygg så kan man ha mycket glädje utav den. Om man oroar sig för att alla doppresenter skall vara i samma material så kan man lugna sig med att det finns olika material att välja mellan. Alltifrån ädlaste guld till mjukt och fint tenn. Så istället för att oroa sig över vad som kommer att ges på dopet kan man lösa detta med en önskelista.