På bara ett par decennier har Malmö vuxit ifrån vad som förvisso var och fortfarande är landets tredje största stad, men ändå inte så mycket mer än sitt varv och sina andra industrier och blivit så mycket mer. Inget fel med detta, men det är fascinerande att se att Malmö idag är en stad som man besöker för att uppleva saker som för inte så längesedan endast var huvudstaden förunnat. Detta märks inte minst när det gäller alla spännande Konferens i Malmö kan uppvisa. Olika företag, olika organisationer, partier och samfund väljer att förlägga sina sammankomster här. Helt enkelt för att staden har så mycket att erbjuda.

Malmö har sedan länge kallats ”Parkernas Stad” och all storartad utveckling som staden gjort på senare tid, krönt av den mäktiga skyskrapan Turning Torso, har inte på något vis ändrat på detta. Pildammsparken är sig lik och andra grönområden är fortfarande lika populära, året runt. En utflykt eller bara en promenad, parkernas stad levererar alltid.

Malmö har i hundratals år präglats av närheten till Köpenhamn och idag kan man egentligen inte tala om närhet längre, de bägge städerna är så väl förbundna genom både tåg, bro och tunnelbana att det snarare känns som att man förflyttar sig mellan stadsdelar. Samtidigt har ju Köpenhamn och Danmark sin egen speciella charm som alltid överraskar och aldrig gör en besviken. Allt detta bara en tunnelbanestation borta.

Små, mysiga konferenser på mindre hotell eller stora sammankomster på mäktiga anläggningar. Malmö kan uppvisa något för alla. För den lilla firman och för den stora organisationen. För denna veckolånga konferensen eller för ett möte en helg. Strosa runt längt på stan mellan sammanträdena eller avsluta kvällen i den danska huvudstaden. I Malmö blir ett viktigt möte eller en konferens en härlig minisemester där nytta och nöje förenas på ett charmigt vis!