Det finns i många fall mycket mer att hämta hos sina anställda och detta sett till deras prestation. Det här behöver inte ske med vare sig morötter eller piska utan det vi menar är att mycket av prestationen ligger i hur arbetsplatsen ser. Det vill säga; hur trivs man, hur bra kan man koncentra sig och – naturligtvis – hur stimulerande arbetsuppgifter har man? Viktiga frågor som varje företagsledare ska ställa sig och detta då svaren på dessa frågor ofta leder till att en klar förändring äger rum.

Låt oss sätta detta i ett exempel. Vi säger att det handlar om ett kontor i Stockholm där man säljer saker via telefon och där tjugo stycken anställda delar på utrymmet. Av förklarliga skäl så har man en väldigt hög volym på kontoret – folk pratar med varandra och med kunder, man hör musik spelas, man hör tangenter och man hör ett sus från datorer. Allt detta bidrar till att de anställda mot slutet av dagen presterar sämre och man gör inte detta på grund av utmattning – man gör det för att man har en bristande koncentration där just dessa ljud är den stora anledningen.

Hur kan man då lösa detta? Jo, genom att se över vilka lämpliga lösningar som finns för att få en mer behaglig ljudnivå på kontoret. Vi förklarar först hur det ser ut på kontoret. Golvet är kalt, väggarna likaså och taket är gjort av betong. Ser ni ett samband? Genom att montera ett nytt undertak, genom att investera i heltäckningsmattor och genom att sätta saker på väggarna så kommer också det mesta av ljudet att försvinna.

Undertak ger bättre koncentration

Just undertak är ett bra exempel på hur man kan göra. Det är exakt sådana som används i olika gallerior, i restauranger, på nattklubbar och i musikstudios; genom ett undertak så får man en behagligare volym då detta absorberar bort det värsta.

Designen är också en klar fördel då det kommer till ett undertak. Det är exempelvis inga som helst problem att matcha ett undertak mot exempelvis nämnda heltäckningsmatta eller att installera spotlights och det kan vara en lösning som även är tilltalande för kunderna.

Undertak är i många fall den ultimata lösningen för att komma till bukt med problem som rör koncentrationen på en arbetsplats och detta oavsett egentligen vilket område det rör.