Om man bor i Stockholm eller i någon närliggande förort som exempelvis Huddinge så ska man veta att man – vid behov – aldrig kommer att ha några större problem att hitta en hantverkare. Behöver man exempelvis renovera ett badrum så kan det nämligen vara så enkelt att man till jobbet med att dra vatten kan kontakta så många som kanske 30 olika rörmokare för att få en offert. Det här gör att man alltså i Huddinge i slutändan alltså kan få denna dragning av vatten till ett billigare pris än vad samma badrum skulle ha kostat i exempelvis Sveg. Det här handlar alltså uteslutande om konkurrens och den stora marknad som finns i Stockholm och det gäller alltså allt ifrån rörmokare i Huddinge, snickare i Tensta eller en målare från Djursholm.

Hela Stockholm ligger alltså öppet för en rörmokare att söka sina uppdrag i – en rörmokare som har sin bas i exempelvis Huddinge kan alltså utan att tveka söka sig över hela staden. Det här blir naturligtvis väldigt bra sett ur kundens perspektiv – åtminstone om man söker efter ett billigt pris. Söker man kvalitet så krävs det dock lite mer än så och detta oavsett om det är badrummet i Huddinge som behöver hjälp av rörmokare eller ett uterum i Hjulsta som behöver en snickare. Det gäller nämligen att följa den gamla devisen om att billigast inte alltid är bäst om man kollar efter hantverkare i Stockholm.

En sak som man kanske inte behöver vara lika noggrann med i Sveg – som vi tog som exempel ovan – där det helt enkelt kanske enbart finns en enda rörmokare. Denna rörmokare har man då förmodligen – tack vare Svegs ringa storlek – någon sorts personlig konakt med och behöver inte vara rädd för ett fuskjobb. Detta ställt kanske då mot Huddinge där en billig rörmokare kan visa sig vara rena rama mardrömmen om man ska dra vatten till det där badrummet.

Hur kan en rörmokare i Huddinge lura mig?

Vi fortsätter här med exemplet om badrumet i Huddinge som behövde hjälp med att finna en pålitlig rörmokare. Familjen vars badrum ska göras om beslutar sig nämligen för att gå efter det billigaste alternativet balnd de där trettio offerterna man får in och anlitar därför ett nystartat företag från Mälarhöjden. Man väljer alltså här bort dels den lokala rörmokare som finns i Huddinge och dels tar man också chansen med att anlita ett företag som helt saknar referenser – i och med att det är nystartat.

Det här blir ett vågspel som egentligen kan gå båda vägarna – antingen är det här nystartade företaget från Mälarhöjden väldigt duktiga eller också så är man bara ett företag som är ute efter snabba pengar. För familjen i Huddinge visar det sig – tyvärr – vara det sistnämnda alternativet och detta visar sig efter arbetets slut då man efter några månader drabbas av vattenskador. Här skulle man alltså snarare ha gått efter referenser och kanske då valt den lokala rörmokare som finns i just Huddinge – att betala lite extra kan faktiskt löna sig.