Vill ni åka på klassresa, men har inga pengar i klasskassan? Inga problem, här kommer alla tips ni behöver för att snabbt kunna skaffa ihop nog med pengar för att komma iväg!

Det finns en hel del olika sätt att tjäna pengar till klassresan. Ett bra tips är gör-det-självmetoden. Istället för att till exempel beställa godis av ett företag och sedan sälja det lite dyrare – gör godiset själv och ta hand om hela vinsten! Godis går alldeles utmärkt att baka själv och här har vi samlat fyra bra saker man också kan göra själv och sedan sälja.

Gör chokladbollar
Att göra chokladbollar vet nog de flesta hur man gör. Vet du inte hur man gör går det på en minut att lära sig. Gör en stor sats chokladbollar och sälj den på gatan, i skolan eller vid busshållplatsen. Det blir en stor succé! Det är enkelt att göra chokladbollar och folk älskar dem.

Ha en loppis
Använd dig av saker du har hemma eller befria familjen från lite gammalt skräp som någon annan kan ha användning för! Fördelen med att ha loppis är att du egentligen inte behöver göra något själv, förutom att samla saker och stå och sälja dem.

Baka
Gör en stor sats kolor, sockerkaka eller något liknande och anordna ett litet café med kaffe, kakor och så vidare. Du kan passa på att slå upp denna lilla fikastund när det är en fotbollsturnering på en fotbollsplan nära dig, detta brukar ske på lördagar eller söndagar på sommaren, eller när som helst under sommarlovet.

Varmkorv
Bor du i hus, sälj korv på gatan utanför och turas om med en klasskompis att stå inne i köket och koka dem!